|
|
|
... hagymát,
sózzuk és borsozzuk.
Alaposan elkeverjük, és akár egy éjszakán át pihentetjük.
A tojást a majonézzel és liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz és
eldolgozzuk.
A masszából kanállal kis adagokat veszünk ki, amit forró olajon
minden oldalról megsütünk.
Salátával, burgonyapürével tálalhatjuk.
... |
2023-09-05 15:20:22 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk.
Alaposan elkeverjük, és akár egy éjszakán át pihentetjük.
A tojást a majonézzel és liszttel elk... |
|
2023-09-03 10:51:22 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
olaj
ELKÉSZÍTÉS MENETE
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldolgozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából a serpenyőbe kis korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Kaporral vagy petrezs... |
2022-03-25 20:07:22 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, addig dolgozzuk, amíg kemény tejszínhabot nem kapunk. Ezután kanalanként hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.
Csokoládés-mogyorós krém:
A habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és gőz fölött felolvasztjuk. Süteményes lapáttal addig kevergetjük, amíg a cso... |
|
2022-02-10 20:51:21 |
|
|
|
|
|
|
... habtejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, addig dolgozzuk, amíg kemény tejszínhabot nem kapunk. Ezután kanalanként hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.
Csokoládés-mogyorós krém:
A habtejszínt edénybe tesszük, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét és gőz fölött felolvasztjuk. Süteményes lapáttal addig kevergetjük, amíg a cso... |
|
2021-02-08 17:17:09 |
|
|
|
|
|
|
... masszát félretesszük kicsit hűlni, majd egyenként hozzáadjuk és elkeverjük benne a tojásokat.
Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot belereszeljük a tésztába, és jól eldolgozzuk.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire diónyi nagyságú kupacokat nyomkodunk.
A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, majd reszelt sajttal megszórjuk.... |
2021-02-01 18:48:28 |
|
|
|
|
|
|
... sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!
A tetejére
A fél vaníliarúd magjait kikaparjuk és hozzáadjuk a porcukorhoz és kiskanállal alaposan eldolgozzuk benne. Az elején nehezebben megy, de ne adjuk fel, szépen elvegyül majd.
Még langyosan megszórjuk a kifliket a vaníliás porcukorral.
... |
2020-12-07 11:19:59 |
|
|
|
|
|
|
... pudingot felfőzzük a tejjel, celofánnal lefedjük, hideg vízbe állítjuk, és hűlni hagyjuk.
Közben a puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, eldolgozzuk benne, végül mehet bele a puding és ízlés szerint a rum, ezzel is csomómentesre keverjük.
Töltelék
A maradék gesztenyemasszából rudat sodrunk.
A kihűlt piskótát ki... |
2020-12-07 10:30:13 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarj... |
2019-03-06 13:07:47 |
|
|
|
|
|
|
... két evőkanál tejjel meglocsoljuk (én a tejet kis tálba tesztem, majd ecsettel rákenem a felületére).
A tojássárgát a keményítővel, porcukorral és 2 evőkanál tejjel alaposan eldolgozzuk. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és sűrű pudingot főzünk. Miután elkészült, levesszük a tűzről. Amikor már kicsit lehűlt, beledolgozzuk a puha, felk... |
2019-01-06 16:11:53 |
|
|
|
|